fredag den 26. november 2010

Kagedåserne er fundet frem

Min lille julegris fra sidste år er blevet fundet frem og jeg havde ham snemanden med den blå hue:0) Syntes nok jeg kunne mindes noget om, at han flyttede sammen med grisen.
Også har vi bagt pebernødder herhjemme af 3 kg. dej! Så det har været rart og have et par raske medhjælpere i huset, for det tog lidt tid. Men hvor er det hyggeligt og det dufter så dejligt over hele huset:0) De fleste har samme opskrift som bliver brugt hver år til jul, men har du ingen eller har du lyst til og prøve ny så kommer her opskriften på pebernødder fra 1904!

250 g. Mel
100 g. Smør
175 g. Sukker
1 æg
½ dc. Fløde
knivspids peber
½ tsk. Ingefær
½ tsk. Nelliker
½ tsk. Kanel

Det hele blandes og æltes blød og ensartet og bages ved 190 g. i ca. 15 min. alt efter størrelse.


Jeg fandt mine 2 Tilda kagedåser som jeg helt havde glemt jeg havde fordi de var blevet forputtet i kælderen, så det var en glædelig overraskelse og finde dem igen. Nu skal de fyldes med pebernødder og jødekager:0)
Nu er det så spændende og se vejret imorgen, for hvis det bliver som vejrudsigten har sagt (det måske) kan blive er det vist ikke for godt med det vi allerede har fået heroppe i Hjørring i forvejen. Ihvertfald om man kan lide det eller ej, så gi`r det da en hyggelig julestemning nu man går og bager pebernødder og pynter til jul. Gik og tænkte på hvor sjældet det er sket på denne side af julen.

Rigtig god weekend og på gensyn
!
Posted by Picasa

4 kommentarer:

mette wad sagde ...

Ja det bliver spændende og så om der kommer så meget sne som de tror der gør, har ihvertfald sørget for at handle, ellers er der langt herfra og ind til byen:-)
Og tak for opskriften, det kan være det er den vi prøver i år.

Rigtig god weeked

Heidi sagde ...

ja jeg er nu ikke lige klar på mere sne eftersom drengene og jeg tager til KBH i morgen tidlig :/

Tak for opskriften - mon ikke den skal prøves :)

Er desværre så meget boket at jeg ikke skal ud til den skønne butik foreløbig, ikk sådan og ha for lidt timer i døgnet :)

Rigtig god weekend knus

Netti sagde ...

her har vi ingen sne fået og det nyder jeg. Pebernøddeopskriften vil jeg helt sikkert prøve hvis vi bestemmer os for at bage pebernødder :)

Ballerina sagde ...

Hej..Hyggelige billeder fra en hyggelig dag!!Knus fra mig:-)