lørdag den 4. december 2010

Æbleguf og blomster løg

Imorges mens jeg stod i vores køkken og så ud af vinduet mens jeg bagte de sidste vanilje kranse, stod jeg og nød synet af en sand fugle fest i vores æbletræer. Der er vist ingen tvivl om, at de alle elsker æbleguf og jeg er glad for jeg ikke brugte alle æblerne og efterlod nogle stykker til fuglene. Billedet er taget gennem vinduet og er derfor ikke af bedste kvalitet, men man kan vist godt se ihvertfald nogle af fuglene:0)
Igår var Micki og jeg en tur i AZ da jeg havde fri og her fik jeg lidt nye blomster løg med hjem. De forrige hyacinter var nogle mærkelige nogen og de sprang aldrig rigtig helt ud før de var visne, så nu prøver vi igen.
Også blev jeg så glad, da jeg så man kunne få mini Amaryllis. Jeg kan nu også rigtig godt lide de store, men denne størrelse passer så fint i latte kopperne:0) Den skulle gerne blive rød når den springer ud... Jeg tænker så tit på, at man skulle gemme alle de blomster løg man går og køber hver år. Tænk alle de penge man kan spare, specielt på Amaryllis som ikke er et helt billigt blomster løg, men også på hyacinterne for det bliver da til nogle stykker i løbet af et år. Tror jeg skal have fundet ud af hvordan de ligges korekt til hvile og hvordan de bliver "genoplivet" igen. Hvis nogen her ved det, ville jeg blive glad for en forklaring;0)
For ca. et års tid siden gik jeg igang med 2 Tilda dukker som ligger nede i kælderen mellem alt mit sygrej. Jeg har planer om, at det skal findes frem igen så Tilda pigen her kan få lidt selskab. Der er egentlig en masse jeg rigtig gerne ville have syet, tiden er der bare ikke. Nu må vi se i juleferien om der kan blive tid til lidt kreative sysler.
Nu er der bagt vanilje kranse, en kæmpe dåse jødekager og masser af pebernødder og jeg kan garantere, at der bliver ikke bagt flere jule småkager i år. Men der skal laves konfekt når vi kommer lidt nærmere julen er jeg ret sikker på.


Tak for besøget og rigtig god g kreativ weekend!
Posted by Picasa

3 kommentarer:

Heidi sagde ...

sikke aktiv du er fra morgen af - men ja dejligt at få ting lavet :) Ja man bruger faktisk en del løg om året, før plejede jeg at gemme løgene til om foråret og så plante i haven, så fik de liv der istedet :)

Rigtig god 4 december til dig knus

Anne Thormose sagde ...

Jeg plejer også at lægge de "gamle" hyacint-løg ud i haven, hvor de kan skabe glæde år efter år - ligesom løgene fra påskeliljer.

Netti sagde ...

Sikke aktiv :) Jeg låner lige don pebernøddeopskrift imorgen :)