lørdag den 26. februar 2011

Farvelægning med Distressing Ink toturial

 Der er flere som har bedt om en toturial på farvelægning af stempler. Jeg har tidligere lavet "how to" både med akvarel, Inktense og Distressing Ink, men her kommer en ny og frisk ind af slagsen og samtidig laver jeg et link til det i siden af bloggen, så det er let og finde frem til igen.
Der findes så mange måder og metoder til farvelægning af stempler og jeg har vist efterhånden prøvet det meste, men vender altid tilbage til Distressing Ink, da jeg bare rigtig godt kan lide resultatet. Det tager noget tid og få det som man gerne vil have det, så har du ikke tålmodighed er denne metode måske ikke helt den rigtige:0)

Når man farvelægger med Distressing, skal du benytte en StazOn sværte, da den er vandfast. Motivet stemples på en god tyk akvarel papir som ikke suger for meget, det gør man kan arbejde med farven mens den stadig er våd.
 Jeg starter altid med hudtonen, da det er den som skal have flest lag og derfor har den mulighed for og tørre mens man farver resten. Til hudtonen anvendes Tattered rose og farves overalt forste gang.
 Så kommer turen til bukserne som i dette tilfælde er farvet med Old paper. Jeg ligger farven langs kanterne og maler mod midten og det er vigtigt penslen ikke er for våd, så flyder farven mere ud og er svær og styre. Når der males ind mod midten, tørre jeg flere gange penslen i en klud for og få farven og vand af. På den måde faither farven ud og på den måde opstår highlight.
 Her ses resultatet efter første lag.
 Fremgangsmåden er den samme med trøjen, som her har fået farven Wild honey. Her på billedet har den allerede fået flere lag med farve. Man bestemmer selv hvor meget highlight man ønsker og give den, det er alt efter hvor mange farve lag man laver.
 Håret er farvelagt med Vintage photo, og ønsker man det mørkere i spidserne eller føre det mere skygge, kan man bruge Walnut som sidste farve lag. Ønsker man en lysere og mere gylden hårfarve kan man blande vintage med en let orange, det giver også et rigtig flot resultat.
 Til isen er der brugt farverne Brushed Corduny og Shabby shutters.
 Imens har ansigt, hænder og ben fået et par lag med Tattered rose og denne gang kun langs kanterne.

 Bukserne får sidste lag med Frayed burlab som går rigtig godt med Old paper, men kun en ganske lille smule langs kanterne.
 På sidste lag af hudfarven har jeg brugt Tea dye og til skoene er der brugt Barn door.
Det er svært og sige hvornår et motiv er færdigt, for man kan blive ved og ved og ligge lag og jo længere tid man gider bruge, jo flotter bliver det kun.

Håber nogen kan få glæde af den eller andre måske får lyst og komme igang igen. Ihvertfald vil jeg gerne sige god arbejdslyst og fortsat god weekend!


7 kommentarer:

Annette sagde ...

SUPER skøn TUT du har lavet. Flot farvelægning.

Helle Sahl sagde ...

Flot tut og flot farvelagt.

By MARIANNE sagde ...

Ih - hvor er du altså go - til farvevalg og skygger. Det ser bare godt ud.
Klem MARIANNE

HenrietteH sagde ...

Fed tut... tak for det.. har endnu tilgode at prøve det...

Det ser jo altså drøngodt ud...

Hellemor sagde ...

Du er altså en sand mester i at farvelægge, Sofie. Jeg kan ikke forstå hvordan du kan styre vand og ink. Jeg har bare ikke tålmodigheden.

Mette sagde ...

Tak for TUT, du er farvelægger i særklasse, og det er skønt at se stemplerne bliver levende, når du har lagt farve på ;-)

Maj-Britt sagde ...

Dejlig tut ... og hvor er du bare dygtig til at farvelægge ... sååååå flot ;o))
Knuzz fra Maj-Britt